was successfully added to your cart.

Gebruikte materialen

  • (vul)potlood
  • kneedgum
  • waterverf
  • goud verf
  • witte (posca) pen
  • zwarte watervaste fineliner

Schetsen

Begin met het schetsen van de tekst en de elementen die je op je pagina wilt maken. Omlijn de tekst die je wilt uitlichten. Ik bewerk mijn pagina’s nooit voor. Als je de lagen goed laat drogen en niet met je kwast over je Bijbelpapier heen schraapt, blijft je pagina goed en heel.

Achtergrond opzetten

Na het opzetten van de schets en het omlijnen van de tekst, begin ik altijd met de achtergrond. Meng je gekozen kleur waterverf met water en breng deze met een penseel ligt aan op je pagina. Tussendoor spetter je wat waterverf op je pagina, deze gaat op sommige (natte) plekken wat meer verwateren dan op andere plekken, dat geeft juist een tof effect.

Vind je de achtergrond te licht? Laat de pagina goed drogen en breng nog een laag aan op de pagina. Vind je de achtergrond nog steeds te licht? Dan herhaal je deze stap nog een (aantal) keer.

LET OP! Laat de lagen goed drogen. 

Achtergrond en sterren

De sterren vul je alvast een beetje met gele/oranje waterverf en voeg nog wat donkerblauwe waterverf toe aan de achtergrond.

Goudverf! Kerst is schitterend, dus ja de sterren krijgen nog een dun schitterend goud laagje..

Bij mij is de achtergrond nu redelijk nat en moet deze echt even drogen, tijd voor een koffie break met een heerlijk stukje chocola, zonder kan uiteraard ook prima of vervang de koffie door een heerlijke kop thee.

Afwerking

Tijd voor de afwerking, jeej! Zorg dat je pagina goed droog is, anders gaan je pennen kapot door het water en de vocht.

Door de waterverf heen zie je nog licht de potlood lijnen die je in de eerste stap op de pagina hebt geschets en kun je met je witte (posca)pen de letters overtrekken. Omlijn de sterren met een zwarte watervaste fineliner en de touwtjes waar de sterren aan vast hangen.

Vind je de achtergrond rondom de witte letters nog iets te licht? Dan kun je hier voorzichtig rondom de letters nog wat donkerblauwe waterverf aanbrengen.

Verdun wat witte acryl verf of witte gesso met water en spetter deze voorzichtig over de pagina, hiermee creëer je nog wat kleine sterretjes.

20161205-201939_1

2 Comments